Свято Трьох Святих

Свято Трьох Святих

Дванадцятого лютого святкуємо пам’ять трьох великих і дуже визначних  єрархів, учителів, проповідників і Отців Східної Церкви: святого Василія  Великого, святого Григорія Богослова і святого Йоана Золотоустого. У  нашому народі цей празник знаний як свято Трьох святих. Отці, три  єрархи-святителі — це велетні віри, духа, святости й науки. Вони  передали нам чисту віру Нікейського Собору, вони пояснили нам догми про  Святу Тройцю, Христове божество та Пресвяту Євхаристію. За їхні заслуги  Східна Церква називає їх у своїх богослужбах рівноапостольними, органами  Святого Духа, колонами Церкви та вчителями вселенної. Усі троє жили в  IV столітті — золотому віці християнської віри. Святий Василій і святий  Григорій це сини славної Кападокії (Мала Азія), близькі друзі і майже  однолітки. Святий Йоан Золотоустий — антіохієць і молодший від них на 20  літ. Усіх їх єднала апостольська ревність за святу віру і спасення душ.

Громадське  обговорення !

Громадське обговорення !

       З 05 лютого 2020 року по 05 березня 2020 року триватиме громадське обговорення «Проекту детального плану території  земельної  ділянки площею  0,1673 га для влаштування дитячого майданчика по вул. Грушевського, в с. Спас,   Рожнятівського р-ну , Івано-Франківської  обл. 

Громадське  обговорення!

Громадське обговорення!

          З 28 січня 2020 року по 28 лютого 2020 року триватиме громадське обговорення «Проекту детального плану території  земельної  ділянки площею  0,0298 га   під  реконструкцію  магазину  «Каламбур»  по  вул. Січових Стрільців, 112 в с.  Спас, Рожнятівського р-ну, Івано-Франківської  обл. 

ЗЕМЕЛЬНИЙ АУКЦІОН

ЗЕМЕЛЬНИЙ АУКЦІОН

Спаська сільська рада  об’єднаної територіальної громади пропонує до продажу на земельних торгах  право оренди земельної ділянки,  що намічена для іншого сільськогосподарського призначення  термін оренди 20 років  та  розташована  на території Спаської сільської  ради ОТГ, Рожнятівського  району, Івано-Франківської  області (урочище «Коло пам’ятника») .

З Днем Соборності України!

З Днем Соборності України!

Сьогодні, 22 січня, Україна святкує День Соборності. Саме цього дня 101 рік тому, в 1919 році, відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). Читайте також Китайський Новий 2020 рік: дата і традиції Незважаючи на нетривалий союз, подія залишила вагомий слід в історії українського державотворення. Святкування Дня Соборності розпочалося з 1990 року, хоча офіційний статус свято отримало лише у 1999 році указом другого президента України Леоніда Кучми. Головною традицією свята є акція "Українська хвиля" – утворення "живого ланцюга" єднання. Найбільший "живий ланцюг" було створено в ніч з 21 на 22 січня 1990 року, з’єднавши між собою Львів та Київ, що символізувало єдність між заходом країни і столицею.